australske_esencieLeto je znenazdania tu a s ním aj čas dovoleniek, či prázdnin, kedy častejšie cestujeme. Prípravy na dovolenku, alebo i samotná dovolenka prináša neraz stres, zhon, špecifické problémy spojené s cestovaním, alebo zmenou prostredia. Medzi ne napríklad patrí cestovná horúčka pred cestou, fyzická nevoľnosť počas cestovania autobusom, lietadlom či autom, črevné problémy v novom prostredí, negatívne vplyvy slnečného žiarenia na organizmus, nečakané nepríjemné udalosti na dovolenke a podobne.

Ako týmto problémom predísť, alebo ako im čeliť, ak by nebodaj nastali? Výbornou pomocou sú kvetové esencie, kvapky z extraktov zo špeciálne vybraných kvetov. Osobitne vhodné sú tzv. austrálske esencie, esencie z kvetov austrálskej buše, ktoré sú u nás takmer neznáme (na obrázku). Užitočné však môžu byť aj ďalšie kvetové esencie, ktoré v prehľade uvádzame.

Kombinovaná esencia Travel – Cestovanie, ktorá pomáha pri akýchkoľvek problémoch spojených s cestovaním. Nervozita, napätie pred cestou (cestovná horúčka), nevoľnosť, nausea pri premiestňovaní sa, strach z dopravy lietadlom, tráviace problémy (zácpy, hnačky) v novom prostredí.

Kombinovaná esencia Solaris – Slnenie je výborný pomocník pri precitlivelosti na Slnko, redukuje negatívne účinky slnečného žiarenia, posilňuje odolnosť voči spáleniu, zmierňuje alergiu na slnko. Jednou jej zložkou je exktrakt kvetu Mulla Mulla, ktorý je veľmi účinný proti UVA a UVB žiareniu. Nie náhodou je táto zmes esencií vytvorená práve v Austrálii, ktorá je jednou z krajín s najväčšou ozónovou dierou a tým aj zvýšenou škodlivosťou slnečného žiarenia.

Kombinovaná esencia Emergency – Prvá pomoc (podobne ako krízová Rescue esencia) je nepostrádateľným prostriedkom na obnovenie pokoja a rovnováhy pri náhlych krízových či psychicky náročných udalostiach a situáciách, ako napríklad strach z cesty lietadlom alebo loďou, dlhé čakanie na transport alebo uvoľnenie dopravnej zácpy, strata dokladov alebo iných vecí a pod.

Krém na upokojenie pokožky pri poštípaní hmyzom, menších odreninách a poškodeniach pokožky. V ponuke je niekoľko takýchto krémov – Rescue krém krém 1. pomoci Fitne.

Aj keď užívanie kvapiek je veľmi jednoduché, niekto môže dať prednosť iným formám extraktov krízových kvetov – napríklad spreju, čajom alebo cukríkom. Ak náhodou patríte k tým ľuďom, ktorí sú ešte mysľou v robote, hoci sú už tretí deň na dovolenke, alebo sa po veľkom pracovnom vypätí neviete rýchlo preladiť na dovolenkový relax, prípadne máte probém v novom prostredí zaspať, určte zvážte, či vám lepšie vyhovujú biočaje s Bachovými kvetmi, cukríky na krízové situácie alebo niektorý z prípravkov Rescue Night (kvapky, kapsule alebo sprej).

Nezabúdajme ani na deti alebo domácich miláčikov pre prípad krízy. Pre deti sú vhodné Rescue Kids, pre domáce zvieratká Rescue Pets alebo Bio-Bachove kvapky.

Príjemnú dovolenku alebo prázdniny.