Tip ako na jarnú únavu


18. marca 2015

Jar je konečne tu. Slniečko a dlhšie dni by nám mali dodať energiu a sviežosť. Ale napriek tomu sa neraz cítime malátni, unavení. Je preto vhodné alebo dokonca žiadúce urobiť „jarné upratovanie“ aj v sebe. Či už tomu budeme hovoriť detoxikácia, očista, alebo inak, existuje veľa spôsobov, ako sa zbaviť negativity v duši, toxínov v organizme a cítiť sa lepšie. Medzi tie najjednoduchšie možnosti patria kvetové esencie. Stačí totiž vypiť pár kvapiek v pohári s vodou. 

Klasickou čistiacou esenciou z Bachových kvapiek sú neraz trochu nedocenené kvapky Crab Apple (plané jablko). Pomáhajú upraviť metabolizmus, zbaviť sa toxínov a zlepšiť pocit zo seba, spozitívniť pohľad na seba a  navrátiť vitalitu a rovnováhu v organizme.

Výbornýmikvapkami sú austrálske kvapky Purifying (Čistenie). Obsahujú zmes výťažkov kvetov unikátnej austrálskej flóry a pomáhajú vyčistiť emočný balast, zbaviť sa duševnej i fyzickej toxicity, „otrávenosti“, čím navodzujú pocit úľavy a harmónie.

Detoxikačné pôsobenie je vhodné doplniť o energizujúce účinky ďalších esencií. Napríklad o esenciu Oliva. Treba poznamenať, že nejde o také životabudiče, akým je napríklad káva. Ich účinky sú komplexnejšieho a subtílnejšieho charakteru. Pôsobia na pocit únavy odbúraním energetických blokov, pomáhajú uvedomiť si potrebu oddychu a dopriať si dostatočný odpočinok (zbaviť sa škodlivého pocitu, že na oddych nemám čas). Inou možnosťou je Bio ovocný čaj Vitality. Okrem Bachových kvetových esencií obsahuje aj zmes bylín a plodov na podporu vitality.

Na prekonanie mentálnej únavy, „útlmu“ vyplývajúcich prevažne zo stereotypného spôsobu života je veľmi vhodná Bachova esencia Hornbeam. Vyskúšať možno aj austrálsku kombinovanú esenciu Dynamis (Životná dynamika) na prekonanie pocitu stagnácie, povzbudenie životného elánu.

Pokiaľ by toto všetko nestačilo, pravdepodobne neide o jarnú únavu, ale regulérnu únavu, vyčerpanosť alebo prepracovanosť dlhodobejšieho charakteru. Týmto témam sú venované iné články na tomto webe.